Ruokaa (Outi)

Liikummeko vaaran rajoilla? Aamiaisen ja lounaan rooli elämässäni on muuttunut täysin, jopa hämärtynyt. Laivan ateriarytmi noudattaa tavallista kelloa, ja keskiyöllä tarjolla on pääasiassa lämmintä ruokaa. Voin kertoa, että yötyöaamu alkaa mallikkasti myös syömällä intialaista linssikastiketta riisin kanssa tai lihapullia. Halukkaille löytyy leipää, jogurttia, mysliä ja muuta tutumpaa aamiaissärvintä. Omaan lounasaikaani pöydässä on aamiainen: esimerkiksi omelettia, makkaraa, intialaisia riisilettuja mainion kookoskastikkeen kera ja ohrapuuroa. Johtopäätös: vatsa ja mieli voivat olla eri aikavyöhykkeillä oikein hyvin. Ruoka on yhdistelmä intialaisia, erittäin maukkaita kasvis- ja kanakeitoksia ja liha- sekä kalapainotteista eurooppalaista keittiötä. Huhut kertovat, että kello kuuden ilta-aterialla jälkkäriksi on joka päivä jäätelöä ja suklaapatukoita, tämä saattaa olla myös päivävuorolaisten ovelaa propagandaa. Parin viikon sisällä aikataulussa on satamakäynti, tuoretavaroiden täydennys kuulostaa mukavalta. Vielä salaattiastiaan on löytynyt kurkkua, porkkanaa ja kaalia, mutta etikkasäilykkeet ovat vallanneet yhä enemmän tilaa kasvisosastosta. Mieltäni kiehtoo salaattiastian sitruunalohkojen merkitys. Keripukki ei tällä ruokavaliolla kuitenkaan ihan vielä uhkaa.

Image

Maustekastikkeiden komeaa kirjoa, mutta missä on Nutella? Kuva: IODP/Outi Hyttinen

Kategoria(t): Matkalla. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s