Kirjoittajien esittely

Aarno Kotilainen, tutkimusprofessori

Aarno Kotilainen, tutkimusprofessori

Aarno Kotilainen, tutkimusprofessori

Aarno Kotilainen (s. 1962) suoritti tohtorin tutkinnon (PhD) Cambridgen yliopistossa, Englannissa vuonna 2001. Hänen väitöskirjansa aihe ”Late Pliocene and Pleistocene sedimentation in the North Pacific Ocean” liittyy paleoklimatologian ja -oseanografian alaan. Filosofian maisteriksi hän valmistui Helsingin yliopiston geologian laitokselta vuonna 1991.

Kotilainen on toiminut tutkija ja geologina Geologian tutkimuskeskuksessa (GTK). Tällä hetkellä hän on GTK:ssa tutkimusprofessorina ja ”Merigeologia ja globaalimuutos”-tutkimusohjelman vetäjänä. Hän on myös Helsingin yliopiston merigeologian dosentti.

Aarno Kotilaisella on pitkä kokemus Itämeren geologiaan liittyvissä kysymyksissä. Keskeisiin tutkimusintresseihin kuuluvat paleo-oseanografia, sedimentaatioprosessit, Itämeren pitkäaikaismuutokset sekä kvartäärikauden ilmastonvaihtelut. Hän on osallistunut useille Tyynellemerelle (ODP Leg 145), Weddellin merelle ja Itämerelle suuntautuneille tutkimusmatkoille.

Vapaa-aikaansa hän viettää liikunnan parissa, kokkaillen ja musiikkia kuunnellen. Penkkiurheilulajeista jalkapallo on ehdoton ykkösuosikki. Myös luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntä, ja tietysti myös kaikki mikä liittyy mereiseen ympäristöön – pinnalle tai pinnan alle.

Outi Hyttinen, tutkija

Outi Hyttinen, tutkija

Outi Hyttinen, tutkija

Outi Hyttinen (s. 1978) suoritti tohtorin tutkinnon (FT) Helsingin yliopistossa 2012. Hänen väitöskirjansa aihe “Sedimentological and chronological aspects of the Younger Dryas – Holocene transition record in southern Finland and northern Baltic” liittyy Itämeren varhaisvaiheisiin ja niiden aikana syntyneisiin sedimenttikerrostumiin. Filosofian maisteriksi Hyttinen valmistui Helsingin yliopiston geologian laitokselta vuonna 2006.

Hyttinen toimii tällä hetkellä post doc -tutkijana Helsingin yliopiston Geotieteiden ja maantieteen laitoksella. Hänen tämänhetkinen tutkimusaiheensa on melkolailla laveasti määriteltynä kvartäärikauden sedimentologia Itämeren alueella.

Outin harrastuksiin kuuluvat lukeminen, ulkoilu ja musiikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s